Den blomstrende have naja marie aidt resume

New zealand Adventure Travel guide leisure

Det er en meget svær indtilling at have til livet, fordi vores samfund er indrettet til, at hvis noget ikke fungerer så kan det ændres. Derfor er det meget vigtigt, at man altid siger det man tænker. Den blomstrende have kan meget godt perspektiveres til en novelle der hedder Ondskabet, af Jan guillou, som handler om en dreng, der bliver tæsket af sin far, men ikke gør noget ved, selvom han selv er meget god til at slås, indtil slutningen af bogen. Her præcis det samme dilemma som i den blomstrende have. Den kan også meget godt perspektiveres til Blomster af Ejersbo, hvor der også er nogle unge mennesker, der står i en vanskelig situation. Forskellen mellem de to er i mine øjne, især at Den blomstrende have foregår i et rimelig positivt mimljø, mens Blomster foregår i et mere negativt miljø. Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Novellen er skrevet rimelig lige til. Dog er der et interessant symbol, der er værd at nævne. Pæonerne, der bliver beskrevet i allerførste paragraf, har helt sikkert en symbolsk betydning. Pæonerne er røde, hvilket symboliser kærlighed. Det kunne meget vel være et symbol på Eriks kærlighed til Mette. Pæonerne beskrives nemlig som, at de hænger tungt, hvilket passer meget godt med Eriks kærlighed. Mit bud er, at Naja marie aidt med denne novelle simpelthen vil belyse, hvordan ungdommen generelt tænker. Thomas lader til at være forelsket i erik, men enten er han ikke selv 100 klar over, at det er forelskelse, der er tale om, eller også er han for bange til gøre noget ved det. Dette fortæller noget om, hvordan ungdommen er indstillet. Og det kan rent faktisk blive til et større problem, hvis ungdommen tænker på denne måde på andre områder en kærlighed. Hvis de unge address er utilfreds med noget, og de så er for bange for at sige det, eller gøre noget ved det vil det aldrig ændre sig.

den blomstrende have naja marie aidt resume

Fortolkeren af storbymennesket - guide

Alt lader til at være i skønneste orden. Miljøet er en af grundene til, at Thomas humør er så højt oppe, da sommeren generelt giver en masse energi. Når Thomas får, at vide at Erik har kysset med Mette ænder hans opfattelse af omverdenen dog lidt. Indtil han får det at vide, har Thomas altid beskrevet miljøet meget nøjagtigt, men herefter beskriver han det slet ikke længere. Her beskriver han situationen lidt mere negativ,. Beskriver han hvordan det er hårdt at cykle tilbage igen. Det lader til, at Thomass verdensopfattelse ændrer sig lidt alt efter, hvilket humør han. Den blomstrende have er ikke en tekst der er proppet wallpaper til renden med symboler.

den blomstrende have naja marie aidt resume

Program efterår 2014 københavns Universitet

Erik lader også til at være lidt mere moden end Thomas. Han er nemlig forelsket i thomass kusine mette, men i modsætning til Thomas ignorer Erik ikke sine følelser. I stedet kysser han med Mette i brændeskuret, hvilket Thomas bliver rimelig forarget over. Handlingen i novellen afspiller sig over en meget kort periode. Der går i hvert fald ikke mere end et par dage. Novellen spiller i et meget idyllisk, dansk sommermiljø. Det er julimåned, Thomas og Erik sidder sammen med mormor, morfar og Mette ude i den grønne have, writing og de bader i havet. Dette idylliske miljø opretter en meget positiv stemning og opretholder kosmos i novellen.

Tværtimod når han ser på sin kusine synes han mildt sagt hun er klam. Han beskriver hende ved at sige at hun har kraftige skinneben, og at hun er en læsenørd, der aldrig siger noget. Det lader dog ikke til at Thomas er helt klar over, at han nok er homoseksuel. Han hverken skammer eller undrer sig over, hvorfor han har disse følelser for Erik, hvilket mange, der stod i den situation nok ville gøre. Det kan hænge sammen med at Thomas kun er fjorten år, at han ikke er klar over det der med homoseksualitet. Erik er Thomass bedste ven. Han er også fjorten år, men er dog lidt ældre.

Temaer og tekster københavns Universitet

den blomstrende have naja marie aidt resume

Bob Hope - imdb

Bogen bliver allerede nu brugt af fair gymnasiestuderende foruden af studerende på videregående uddannelser som jura, medicin og International Business på cbs. Er du den næste? Få 10 rabat med koden "faa10". Denne novelleanalyse er skrevet af Mathias Schindler og omhandler teksten Den blomstrende have, som er skrevet af Naja marie aidt, og udgivet i 1993 af Gyldendal. Man kan se, at det er en novelle, fordi der er få personer, den foregår i et relativt kort stykke tid og den starter i media res. Dette er alle mærkesager for noveller, og derfor er Den blomstrende have en novelle. Thomas left er novellens fortæller, hvor han beretter i første person.

Han er bedste venner med Erik, som han bruger sin sommerferie sammen med. Han elsker at bruge tid sammen med Erik, fordi de har det rigtig sjovt sammen, og taler om alting. Han er fjorten år, og han siger om sig selv og Erik, at de er fulde af uro fra de slår øjnene op om morgenen. Thomas har nogle komplicerede følelser over for Erik, da det lader til at Thomas er forelsket i ham. Tænker Thomas, at Erik har en gylden krop. I ordet gylden ligger lidt en forgudelse af noget, og det er jo sådan man tænker om folk man er forelsket. Thomas lader heller ikke til at være tiltrukket af piger.

Erik begynder at få flere erfaringer, og Thomas bliver misundelig fordi Erik er så langt fremme. Han prøver at holde ham tilbage, ved at nedgøre mette. De løber kapløb og kommer frem lige hurtigt. De har fulgtes ad hele deres liv og har altid stået det samme sted. De gør alting sammen og har sejret over godt og ondt. Men i det at Erik begynder at snakke om Mette og den interesse han har om Mette, kommer han foran.


Erik begynder at føre løbet og Thomas sakker bagud, hvilket for ham til at være misundelig. Thomas er helt uforstående over for Erik og kan ikke følge hans tanker. Han vil gerne være det samme sted som Erik, men han er bare ikke nået der til endnu. Forfatteren bruger meget planter til at fortælle os om omstændighederne, og hændelserne. Vil du være personen, der trækker 12-tal på 12-tal i gymnasiet? Bogen, få 12 En guide til danske studerende er skrevet til studerende på gymnasier og videregående uddannelser og handler om, hvordan du holder koncentrationen længere, løser dine opgaver på markant kortere tid end andre studerende og sikrer at du kan huske hvad du har læst. Konkrete tips og råd fra en jurastuderende, du kan bruge med det samme. Du kan investere i bogen her for 179 kroner den lander i din indbakke om fem minutter.

Smk-udgivelser - statens Museum for Kunst

Jeg ville så gerne have rørt ved hans mund. Udover at det nu er Erik der fører løbet, er der nu også noget der tager Eriks opmærksomhed fra Thomas. Noget er kommet i vejen for deres venskab, og er ikke det samme som needed det engang var. Thomas er helt uforstående over for Erik, og kan slet ikke følge hans tanker. Thomas nedgør mattress Mette for at få det bedre med sig selv, og føle sig mere accepteret. Konflikt: Erik kan lide mette, thomas kan ikke lide mette. Reaktion: Thomas er aggressiv, siger dårlige ting om Mette. Thomas prøver at håne Erik, for at vise hvor dårligt han har det med at Erik og Mette kan lide hinanden. Thomas bliver usikker når Erik begynder at vise interesse for Mette.

den blomstrende have naja marie aidt resume

Thomas fornemmer med tiden at Erik viser mere og mere interesse for hende, hvilket Thomas på ingen måde kan forstå. Thomas reagerer hårdt på det Erik fortæller om Mette, ved at nedgøre mette helt vildt foran Erik. Det at Thomas må erkende, at Erik nu er længere fremme, har prøvet flere ting, og har fået flere erfaringer end Thomas har, er et kæmpe tab for ham. Der er nogle flere steder, hvor vi hører om, at Erik er en smule mere foran Thomas. Står der på side 41 linje. Erik barberede sine kinders bløde dun med morfars skraber. 42 linje hire 6 også kyssede du virkelig Mette den dag? han så op og smilede.

der et eksempel på,. Vi løb synkront og vandt begge. Udmattede kastede vi os for foden af klinten. Drengene hygger sig sammen, og alt bliver beskrevet godt og idyllisk. Det hele er så godt, helt som det plejer at være, til det tidspunkt hvor drengene er kravlet op på klinten. Erik bliver pludselig mørk i det, og begynder at snakke om Mette, som er Thomas kusine og som også bor i sommerhuset med dem, men han får aldrig fuldendt det han bragte på banen. Thomas kan ikke på nogen måde lide mette, og synes bare hun er grim og tyk.

Har du ingen bruger? Eller, opret en bruger på m, din E-mail: Vælg kodeord: Fødselsår: eller. Når du klikker på opret, accepterer du samtidig brugerbetingelserne for m). I den blomstrende have følger vi hovedpersonen Thomas. Thomas har taget sin bedste ven Erik med i sommerhus igen. De to drenge er begge fjorten, og har altid fulgtes ad sammen. Som der står. Vi trodsede slåen og brombærkrat, brændenælder og bjørnekløer. Vi var herrer over landskabet.

The Age of the, essay

Side 1 af 7, fag: Dansk, uploadet:, klassetrin:.g. Skolenavn: Kalundborg essays gymnasium, antal sider: 7, downloadet: 521 gange, filinfo: pdf-format (172kb ern gav.9 stjerner. Skribentens beskrivelse af Analyse og fortolkning af den blomstrende have. Her er en analyse og fortolkning af novellen "en blomstrende have" af Naja marie aidt. Jeg har lavet den her.g på gymnasiet og fik ret meget ros af min lærer for den. Du er ikke logget ind. Du skal logge ind før du kan downloade opgaver.


den blomstrende have naja marie aidt resume
All products 51 Artikelen
De to drenge er begge fjorten, og har altid fulgtes ad sammen. Opgaven indeholder en grundig analyse af novellen den blomstrende have, som er skrevet af, naja marie aidt. Jeg kommer blandt andet ind på Erik og Thomas.

4 Comment

  1. Naja marie, aidts novelle, den blomstrende have. Vi viser dig en række eksempler på en mulig analyse af fx opbygningen, fortæl. I den blomstrende have følger vi hovedpersonen Thomas. Thomas har taget sin bedste ven Erik med i sommerhus igen.

  2. Det var sommerferie, en sjælden god sommer i året 1978. Referat af den blomstrende have de sidder i en grønne havemøbler og spiser bradepandekager med kanel og æbler. Her finder du Studienets hjælp til at analysere.

  3. Forstået på den måde at alt det der med kærlighed og kys, det er bare ikke ham. Den blomstrende have den blomstrende have af, naja marie aidt. Referat: Skrevet af Jannie kristiansen.

  4. Novellen den blomstrende have er skrevet af forfatteren, naja marie aidt i 1993. Analysen kommer ind på personerne i novellen og handlingen. Den blomstrende have analyse.

Leave a reply

Your e-mail address will not be published.


*